maanantai 4. toukokuuta 2009

(Väri) maailma on erilainen helmentekijän silmin

Patina kirjoitti omasta värimaailmastaan ja jäin sitten pohtimaan tarkemmin omaani. Onko se oikeesti sellainen kun olen ajatellut. Kyllä se on.

En voi tehdä mitää TOP 5 listaa, koska sellaista ei ole.

Kuljen värejä edestakaisin ja teen mielettömän määrät testihelmiä, joista osa ei tule koskaan julkisuuteen. Äkkiseltää luulisi, että kun jotkut värit näyttää hyvältä yhdessä niin niistä tulee hyvännöinen helmi. Tämä on tietysti ihan makuasia, mutta monesti se helmen pienellä pinnalla ne värit näyttää erilaiselta kuin isolla pinnalla, luonnossa tai kankaalla. Tähän varmaan vaikuttaa myös lasin ominaisuudet.

Tykkään kaikista väreistä, en voi yhdistellä niitä miten vaan, siinä noudatan sitten omian mieltymyksiä.

Jos on ihan pakko joku mieltymys sanoa niin tykkään maanläheisistä väreistä. Toisaalta tykkään myös voimakkaista väreistä ja hennoista.

Lasi on avannut ja avaa koko ajan lisää väreille, niihin tulee intohimo. Tämä intohimo on pahempi kuin mitä suklaaseen koskaan ja aika moni tietää kuinka paljon tykkään suklaasta :D.
Suklaasta tuli mieleen ruskea, olen jo pitkään hakenut täydellistä ruskeaa helmien tekemiseen, toistaiseksi ei ole löytynyt. Yksi kohtuullinen on, mutta aika vaikeasti saatavilla.

Lasihelmiä tehdessä hakee uusia värejä kaiken aikaa, samaan tapaan kun hakeen uusia makuja ruokiin.
Onneksi monet lasifirmat tekee aika paljon työtä löytääkseen uusia värisävyjä lasipuikkoihin.
Jonkin verran on myös laseja kaupan niin sanottuina odd tai uniikki väreinä. Nämä on yleensä sellaisia yhden kerran keitoksia. Haetaan uutta väriä ja tehdään uusi lasiseos, jota ei sitten osata tehdä toista kertaa tai toisen kerran tekeminen tulisi tosi kalliiksi. Joillekkin tälläisille laseille tulee oma statusarvonsa, joka ei vastaa alkuperäistä hintaa ollenkaan.

Värit auttaa myös tekemään ihan omanlaisia helmiä. Joistan helmistä tietää heti kenen tekemiä ne on kun näkee mitä ja miten värejä on käytetty. Aina voi löytää uusia, omia väriyhdistelmiä.

On minulla yksi väriyhdistelmä ylitse muiden, mustavalkoinen, siihen palaan aina ja aina se näyttää hyvältä. Musta ja valkoinen lasi ei myöskään missään tapauksessa saa loppua.

Lopuksi kuva viimeviikolla tekemistäni helmistä. Toisessa kuvassa taattua mustavalkoista ja toisessa niitä voimakkaita värejä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upeita ovat nämäkin helmet. Mustavalkoinen on aina jotenkin ajattoman tyylikästä. Tuo oranssi/sininen jotenkin leikittelvä.

Ihan todellisia suosikkivärejä on vaikea sanoa, kun saattaa vaihdella päivittäin.
Itselle yllätyksenä aikoinaan ruskeasta( sellaisesta punertavan/lämpimän ruskeasta) tuli yksi suosikkiväri. Inhosin nimittäin teininä ruskeaa ja vihreää todella paljon.
Vihreääkin joinain sävyinä jo mielin jopa ylleni, mutta ihoni väriin se ei kyllä sovi.

t. AnneKa

Patina kirjoitti...

Mukavaa luettavaa ja sitten pisteenä I:n päälle mustaa ja valkoista... jäin vain tuijottelemaan lumoutuneena...*huokaus*