maanantai 24. toukokuuta 2010

Joskus into voittaa harkinnan


Ihastuin tämän tyyppisiin helmiin The Annealer Magazine lehteä selatessa. Lehdessä oli tutoriaali näille, mutta kuka sitä ohjeita lukee ;) Saati, että miettisin sen enempää kun näkee jotain kaunista.
Samantyyppisiä "off mandrel" helmiä on tehneet muutkin mm. Andrea Guarino-Slemmons.
On aina vaikea tietää kuka kumpi oli ensin muna vai kana. Josku kun kuvittelee jonkun tyyppisen helmen jonkun taiteilijan tekemäksi, saattaa törmätä viisi vuotta vanhoihin julkaisuihin, joissa on hyvin samannäköisiä helmiä.

Yksi taiteilija kyllä oli sitä mieltä, että eri ihmiset keksii samanajatuksen hyvin samoihinkin aikoihin. Itse tein joskus helmen omasta päästä ja puoli vuotta myöhemmin näin Uudessa-Seelannissa asuvan helmetekijän tehneen lähes samanlaisen.

Joka tapauksessa ihastuin niin, että järki unohtui. Intoa piukassa tein näitä melko hankalasti tehtäviä helmiä. Kun sitten hain ne aamulla uunista, olin edelleen erittäin tyytyväinen. Muutaman tunnin kuluttua kun tuijotin niitä totesin, ettei ne asetu oikein järkevästi jos nauhan pujottaa tuosta reiästä. No, kauniita ne kuitenkin on XD.

jk. Tutoriaalin lehteen on tehnyt Jacky

5 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Tajuttoman upeita jokainen. Oot sä vaan aika velho helmetekijäksi ;)

Ninni kirjoitti...

W - A - U . . . ! ! ! Siis aivan mielettömän mahtavan upeita!! 8O

AnneKa kirjoitti...

Ninni ja Amalia vei ihan sanat suusta. Kauniita <3

Sari kirjoitti...

Oijoi! Oijoijoi, oijoi... Ensimmäinen yritys tuota lajia ja jo noin upeita. Olet todellinen Taiteilija.

Jane kirjoitti...

Kaunis kiitos :D