keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Intoa piukassa

Muutama kuva viime viikon helmistä. Nämä ei olleet kuvauksellisia, ensimmäiset kuvat oli vielä surkeampia, ajatus kuitenkin varmaan selviää. Korvishelmiä.

Olen ollut viikon yksin kotona kun ukkonen on ollut yhdistetyllä työ- ja lomareissulla Ahvenanmaalla. Painottunut kyllä enemmän työpuolelle, valitettavasti. Tai siis ihan hyvä kun on töitä, mutta joskus pieni lomakin olisi paikallaan.

Olin eilen illalla helmiä tekemässä enkä olisi millaan malttanut lopettaa, hiukan ennen puolta yötä annoin sitten periksi, kyllä siinä päivälle mittaa ihan normi työpäivän verran ehti kertyä. Paikat on jumissa ja nukuin vielä olkapääni jumiin, tänään tekisi kuitenkin mieli mennä jatkamaan, jos vaikka saisi juonen päästä kiinni ja jatkaisi siitä mihin eilen jäi.

Lievää hoidon tarvettakin olisi, tein eilen keltaisen helmet ja tykkään siitä, nyt sitten mietin millaisia helmiä keltaisesta voisi tehdä. Jos keltainen alkaa näyttää minun silmissä hyvältä ei ole sitten enää mitään väriä mitä vierastaisin.

Yhteinen blogimme Patinan kanssa on avattu. Mitä siellä sitten tulee olemaan jää nähtäväksi.
Ainakin yksi arvonta kommentoijien kesken on tulossa pikapuoliin.
Korukuvia toivottavasti, kun vaan ehtisi tekemään niitä koruja, tekee vaan mieli tehdä helmiä. Osan helmistä näen jo valmiina koruina, eli on vaan toteutusta vaille.

Muutama kuva viime viikon helmistä. Nämä ei olleet kuvauksellisia, ensimmäiset kuvat oli vielä surkeampia, ajatus kuitenkin varmaan selviää. Korvishelmiä.


lauantai 25. huhtikuuta 2009

Tulee kai kuitenkin

Tänään oli ensimmäinen lämmin päivä, eikä sekään niin lämmin. Ensimmäisen kerran huomasin äsken sen kevään hajun minkä yleensä haistaa jo maaliskuussa. Tuuli tänääkin päivää kuitenkin jäähdytti.

Kuulopuheitä västäräkistä olen kuullut tälläkin tontilla, silti ensimmäinen oma näköhavainto oli tänään. Samalla sitten saapuvat räystäspääskyset.

Ulkona on kova meteli ja konttaraisista osalla ainakin vielä morsian saamatta, siihen malliin heiluu siivet kun niitä koitetaan misuille esitellä.

Sinivuokot kukkii mukavasti, mieltä kaihertaa myyrien verottama runsas penkkimäinen esiintymä talon toisessa päädyssä. Valkovuokot on puskeneet päitää kuivan ruohon seasta varsin vauhdikkaasti.

Muutama kevät kuva täältä.

torstai 23. huhtikuuta 2009

Ystävät



Olen netin kautta saanut kaksi todella hyvää ystävää ja monta kaveria.
Tuskin koskaan IRL olisin voinut löytää kahta hyvää ystävää, jotka jakaa samat kiinnostuksen kohteet kuin minä.

Toinen näistä ystävistäni on Anneka, jonka kanssa välimatka ei ole kohtuuton ja olemme silloin tälloin pitäneet puuhapäiviä. Yhteisillä työpäivillä yleensä kokeillaan jotain uutta, mitä ei yksin viitsisi alkaa kokeilemaan. Yhdessä harrastaessa aika kuluu kuin siivillä.
Annekan kanssa omistamme yhteisesti myös valssin ja muutamia muita kalliimpia työkaluja, joita ei kovin usein tarvitse.

Toinen hyvä ystävä on Patina, jonka kanssa välimatka onkin sitten huomattavasti suurempi.
Yhdistäviä tekijöitä on kuitenkin vaikka kuinka. Patinan kanssa yhteistyötä tehdäänkin sitten
työnparissa. Suunnitelmia on tehty jo pitkään ja ihan näinä päivinä meidän yhteinen blogimme julkaistaan.

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Ametisti setti



Olen joskus aiemmin tehnyt lähes saman värisiä helmiä, jotka menivät miniäkokelaan koruun.
Ametistin värisiä ovat nämä.



maanantai 20. huhtikuuta 2009

Lisää vihreää




Kun ei kerran luonto suostu kasvattamaan vihreää vielä, minä teen sitten vihreitä helmiä.
Nämä on aika lailla vaaleampia kuin edelliset ja hieman kylmään menevä sävy, sano kuva mitä hyvänsä ;)

Koitin äsken kuvat kottaraisia kun ikkunan takaa katselin useampaa hyvällä korkeudella kuvattavaksi. Aurinkokin olisi ollut hyvällä suunnalla. Jostain syystä kaikki kottaraiset oli kuitenkin päättäneet parveilla hetken tonttimme korkeimmassa koivussa. Koska edelleen ulkona on kylmä ja talvipompasta huolimatta sormiani alkoi paleltaa annoin periksi aika pian.

Melko pian sen jälkeen kun tulin sisälle pääsin sitten ikkunan takaa todistamaan, että johonkin pönttöön tulee poikasia tänäkin vuonna.

Kottaraisten käytös on jonkin verran "normaalista" poikkeavaa ilmeisesti kylmien ilmojen vuoksi. Ei ole kovin kiva olla madonsyöjä kun joka yö painuu pakkaselle, eikä päivätkään ole lämpöisiä.

perjantai 17. huhtikuuta 2009

Tuhkimotarina

Kaiken uhallakin vaikka tämä linkki leviää jo muutenkin kulovalkean tavoin laitan sen tännekkin.
Tässä kylmässä keväässä ja hautajaisiin valmistautuessa tämä on ilahduttanut enemmän kuin mikään muu asia pitkään aikaan.

Käy tulevissa karsinnoissa kuinka vaan tämä nainen tuskin joutuu olemaan työtön tämän esityksen jälkeen. Se on myös osoitus siitä, ettei elämä todellakaan lopu kolmikymppisenä, minkä kaikki sen ylittäneet jo tietävätkin :D. Olen vilpittömästi iloinen Susan Boylen puolesta :D.

Susan Boyle

torstai 16. huhtikuuta 2009

Keväisen vihreät helmet

Hieman vihreää, vaikka ulkona on kylmä eikä kasvu millään jaksa alkaa vielä. Luultavammin se tapahtuu kuitenkin pian, mikäli vanhat merkit paikkansa pitää :D.
Tänään koiran kanssa on kuitenkin tehty kävelylenkki vielä pipo syvällä päässä ja toppatakki päällä hrrrr.

Nämä helmet on poikkeuksellisesti tehty toiveesta eivätkä jää minulle sikäli kun ne on sellaiset kuin piti.

lauantai 4. huhtikuuta 2009

Saimaannorppa

Tykkään kaikista helmistäni ja monista olen jopa oikein ylpeä.
Nämä helmet on parhaasta päästä. Jonkin aikaa mietin toteutusta kunnes se loksahti paikalleen.
Neljä kappaletta Saimaannorppia, olkaa hyvä :).

keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Pyhä Pillerinpyörittäjä

Tässä minun tulkintani niistä :D
Miellyttää itseäni varsin paljon. Kaikki on osittain etsattuja.