keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Sepän tekemiä nauloja


Viime viikonloppuna oli Jaarassa markkinat.
Markkinat on pienet, mutta ehtiipä kiireettä katsella mitä on tarjolla. Paikalla oli mm. Jan Torstenssonin lasistudiolta helmenteon työnäytös. Nämä helmet tehdään eri tekniikalla kuin lamppuhelmet. Mielenkiintoista on kuitenkin sekin, itse olen yhden viikonlopun kurssilla ollut muutama vuosi sitten juuri tuolla Jaarassa.

Melkoinen virtuoosi on mies joka tekee karhuja ja muita veistoksia moottorisahalla, valitettavasti nimeä en muista, mutta Mouhijärveläinen kuitenkin.

Työnäytöksiä oli myös kahdella sepällä, joista Pasi Hurttila ystävällisesti ohensi minulle muutaman naulan.

Mukaan tarttui, tomaatteja, leipää tai kakkoa vissiin, pullaa, sepän tekemiä nauloja ja haka, Aloe vera tuotteita, mausteita ja varmaan jotain muutakin. Vatsaan meni muurinpohja lettu.

Yhden naulan jo uhrasin. Jäljittelee vuosi sitten tekemääni ruostumatonta rakkautta. Valitettavasti vaan sellaiset naulat mitä siihen käytin on kiven takana. Muodon kun pitäisi olla valmiiksi vääntynyt.

Ai, niin taisin keksiä viimeyönä aamuyöstä kukkahelmelle sopivan ripustuksen, täytyy vielä päivänvalossa testata tuliko siitä oikeesti hyvä.

1 kommentti:

AnneKa kirjoitti...

Kuulostaa antoisalta reissulta. Tuon naulan ja hempeän sydämen kontrasti on jotenkin niin puhutteleva. Ja väri ;) on vallan kaunis!